Anti alg/mos behandeling

De groei van algen en vervolgens mossen en  vervuiling op daken, gevels en bestrating, is een natuurlijk proces dat de laatste jaren steeds ernstiger lijkt te worden.
De wortels van mossen groeien in de poriën van dakpannen en klinkers. Mossen scheiden zuren af, welke invreten in het materiaal en onherstelbaar, zichtbare schade kunnen achterlaten.  Door het tijdig verwijderen en bestrijden van algen en mossen, kan schade worden voorkomen en de uitstraling aanzienlijk verbeteren. Door de uiterst effectieve en preventieve werking van onze hoogwaardige, duurzame- ecologische en milieuvriendelijke producten, wordt na reiniging nieuwe alg- en mosvorming op de langertermijn uitgesteld.
 
We besproeien het te behandelen oppervlak, zodat dat het materiaal volledig verzadigd raakt. De vloeistof dood het alg en mossen en trekt tot diep in de poriën van het materiaal. 
 
 
Daarna moet het drogen en de regen doet vervolgens de rest. naspoelen en borstelen is niet meer nodig. Het effect is na weken, soms enkele maanden goed zichtbaar en geeft een mooi resultaat. Indien nodig zorgen wij voor een nabehandeling. Deze anti alg/mos behandeling is doeltreffend en tijdbesparend. Algen en mossen kunnen echter weer opnieuw gaan groeien. Daarom adviseren wij, afhankelijk van het materiaal en de mate van vervuiling, eens per 2 tot 3 jaar dit proces te laten herhalen, om het oppervlak alg- en mosvrij te houden. 
 
Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.