Gevelreiniging

Voor het reinigingen van gevels gebruiken wij vaak het Torbo-straalsysteem. Torbo is een merk straalketel, dit komt van oorsprong uit Duitsland. Het unieke van dit systeem is dat het straalmiddel in de ketel wordt vermengd met water. Vroeger werd er gestraald met enkel zand, zonder water. Door water aan het zand toe te voegen ontstaat een mengsel met een veel zachtere inslag op de gevel. Hierdoor kunnen we veel gevels stralen zonder de voegen te beschadigen. Het voordeel bij toevoegen van water is dat er minder stofontwikkeling zal zijn bij het stralen.
Een andere veelgebruikte term is Softline stralen. Softline is een type- aanduiding van het merk Torbo. Hierbij gaat het om een kleiner type straalketel wat vaak gebruikt wordt bij het stralen van woningen. Het meest gebruikte straalmateriaal is olivinezand, maar daarnaast kunnen we ook stralen met nog veel meer typen straalmiddelen. Welk type straalmiddel we gebruiken hangt af van de ondergrond en de soort vervuiling.

 

Om uw gevel te beschermen tegen externe vervuilingen kan de gevel worden behandeld met een impregneermiddel. Hierbij vloeien wij een vloeistof egaal over de gevel. Als dit kleur- en glansloze materiaal is opgedroogd, dan is de gevel water afstotend, maar nog wel ademend. 
 
Heeft u nog vragen over het reinigen van uw gevel of wilt u een offerte laten opmaken dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.